Syrningsparty i Karlstad

Föreningen Vi pratar ryska (Karlstad) startade sitt matlag Samvaro runt samovaren den 14 oktober 2021. Deltagare har lärt sig att laga surkål. Vid jäsningen av kål bildas mjölksyrebakterier och surkål är ren nytta för magen. I Ryssland lagar man olika maträtter med surkål.

Matlaget samlades i IOGT-NTO lokalen i Karlstad. Matlaget Samvaro runt samovaren ger Karlstadsborna den unika möjligheten att smaka på rysk husmanskost. Det finns ingen ryskt café i Karlstad. Alla intresserade är välkomna. Entré 50 kronor (medlemmar gratis). Självkostnad för matvaror kan förekomma. Man lagar mat tillsammans och smakar på den färdiga maten. Just nu smakade ryska rödbetssalladen “vinegret” med surkål jättegott! Te ur en äkta samovar serveras med ryskt bakverk.

Anmälan till vipratarryska@gmail.com . Välkommen till nästa träff!

Receptet kommer från Maria Nikolajevas bok Masjas ryska kokbok.

Post Author: rurik