Internationella konferensen “Ungdomen skapar framtid”

Den 17-21 september 2021 välkomnades över 130 rysktalande ledare för ungdomsorganisationer från 25 länder att delta i Sjätte Internationella konferensen “Ungdomen skapar framtid”.

Forumet ägde rum i Sofia, Bulgarien och blev en mötesplats för likasinnade och drivande ungdomar som fått chansen att träffa varandra och lyfta de mest aktuella frågorna inom den rysktalande ungdomsrörelsen. Deltagarna har under fyra dagar tagit del av workshops, seminarier, utbytt erfarenheter samt arbetat fram framtida projekt. Som tur var fick jag vara en del av detta stora årliga evenemang och representerade rysktalande ungdomar som bor i Sverige.

Det var en stor ära för mig att få vara med och delta i forumet. Ur min synpunkt är det ytterst viktigt att anordna årliga internationella evenemang för rysktalande ungdomar från olika länder. Det gör oss
till en del av våran gemensamma ungdomsrörelse. Och här är det viktigt att notera att jag inte pratar politik utan vikten av ryska språket och den ryska kulturen.

Vi som bor i andra länder men har i oss lite av det ryska ursprunget behöver träffas oftare för utbyte av erfarenheter, utbildning, motivation och drivkraft. Vi behöver motiveras av varandra för att möjliggöra och främja den positiva bilden av Ryssland i de länder vi bor i. Efter att ha deltagit i konferensen “Ungdomen skapar framtid” och träffat så många intressanta, smarta, välutbildade, aktiva och fulla av energi och idéer människor vill jag inget annat än att göra ännu mer för rysktalande landsmän bosatta i Sverige.

Jag vill passa på och tacka alla som var med och arrangerade forumet det här året! Det är fantastiskt att vi har en plattform där vi öppet kan diskutera aktuella frågor, utbyta idéer, planera för framtiden och känna oss som en del av en stor familj!

Svetlana Karlsson
Foton: Lilia Asharfundinova

Bilder

Post Author: rurik