Till 60-årsdagen av flygningen av Yuri Gagarin

I April 2021 kommer hela mänskligheten att fira 60-årsdagen av en av dess viktigaste prestationer: den första mänskliga rymdfärjan. Det var vår Yuri Alekseevich Gagarin.

En ung Rysk landsman från Spanien, Alejandro De La Fuente Shuvalov, tog initiativ till att vädja till alla ryska landsmän i världen, till sina vänner och kollegor, till alla som uppskattar Sovjetunionens och Rysslands bidrag till utvecklingen av kosmonautik, med en begäran om att stödja det föreslagna projektet och skicka sin röst för att inkludera en modell av den sovjetiska Soyuz-rymdfarkosten i Lego-samlingen. Och för att göra det för det stora datumet: 60-årsdagen av flygningen i rymden av Yuri Gagarin.

“LEGO IDEAS” är en sida på den officiella LEGO-webbplatsen där Lego-fans kan skicka in sina modeller, som alla kan rösta på. Varje modell som får 10 000 röster kommer att göras av Lego och kommer att säljas över hela världen. Vi har redan fått mer än 4000 röster!!!

En modell av Soyuz rymdfarkosten gjordes av en Lego-fläkt som en hyllning till det sovjetiska rymdprogrammet. Soyuz är ett bemannat flygplan som har genomfört det största antalet flygningar i rymden, det vill säga levererade det största antalet astronauter till rymden. Och det skulle vara (kommer att vara) rättvist om facket blir en del av den officiella Lego samlingen. SOYUZ är en levande historia av rymdutveckling, eftersom det fortfarande är ett aktivt lanseringsfordon, och varje rymdtema-fläkt skulle vara intresserad av att ha en modell av denna vackra raket i sin samling.

Detta projekt har redan fått stöd av Rossotrudnichestvo, Roscosmos, de ryska ambassaderna i Spanien och Venezuela och VKS.

Vi vädjar till våra kolleger från hela världen att översätta denna korta text till språket i vårt bosättningsland, så att vi kan stödjas av utländska medborgare som är sympatiska med vårt land.

Tillsammans kan vi göra det här. Och vi kommer att göra det!

http://ideas.lego.com/projects/8069be55-7d88-4010-a8da-a79b676d49c0

Post Author: rurik