Den 13 maj kl. 19. Per Lindvall och Leo Florin på Stallbacken kultur

Stallbacken kultur, Landsnoravägen 42, Sollentuna

Biljetter

www.tickster.com/sv/events/pa9jft3u20kyzkx/2022-05-13/stipendiekonsert-per-lindvall-och-leo-florin

Två av Sollentuna kommuns kulturstipendiater möts i en gemensam konsert. Per Lindvall, trummor och Leo Florin, accordeon.
Per Lindvall har spelat med det mesta av det bästa i över 40 år. Har medverkat på över 5.600 inspelningar som studiomusiker, samt turnerat med de främsta Skandinaviska artisterna. En självlärd trummis med en svårslagen musikalisk bredd vilket gjort honom oavhängig i många sammanhang.
Hans karriär kickstartade när han som endast 20-åring började samarbeta med ABBA:s Björn och Benny, och har sedan dess varit en av de mest eftertraktade frilansmusikerna i Skandinavien.
Han har mottagit priser som:
Grammis 1990 (årets specialpris),
Kungliga Musikaliska Akademiens medalj för tonkonstens främjande 2018,
Musikerförbundets hederspris ”Studioräven” 2019,
samt nu senast Sollentuna kommuns kulturpris 2021.
Leo Florin, född 2003, har sedan han började spela accordeon vid sju års ålder haft stora framgångar med en rad förstapriser och utmärkelser i prestigefulla internationella tävlingar i länder som Tjeckien, Ryssland, Tyskland, Frankrike, Kina och Italien. Bland hundratals konserter i Sverige och utomlands finns bl. a. medverkan i H.M. Kung Carl Gustafs 70-årsdag och ”The World ́s Children ́s Prize” med H.M. Drottning Silvias närvaro och många framträdanden på de främsta musikaliska scenerna, såsom Berwaldhallen, Konserthuset, Musikaliska, Drottningholms slott och Riddarhuset.
Han har också gett ut en CD och gjort flera inspelningar i TV.
2016 blev Leo tilldelad utmärkelsen “Årets dragspelare” av Sveriges Dragspelares Riksförbund.
Idag studerar Leo på Lilla Akademiens Musikgymnasium och på Concervatoire Rayonnement Regional de Paris, i Paris för professor Max Bonnay, men han har också tagit masterclasses med celebra professorer från hela världen, bl.a. Oleg Sharov, Ryssland, Iosif Purits, Storbrittanien och Giorgio Dellarole, Italien.

Post Author: rurik