SIOS Kvinnokommitté och festival Kvinnan som kulturbärare

SIOS Kvinnokommitté har arrangerat en kulturfestival med tema ”Kvinnan som kulturbärare”. Mångfald och mångkultur berikar och utvecklar vårt samhälle och det är något som vi värnar om i Sverige.

Den ryska delegation.

Människor från olika länder träffades för att prata om sin kulturhistoria och inspireras av varandra på Kristinehovs Malmgård (Kristinehovsgatan 2, Stockholm) söndagen den 14 november. Etniska föreningar visade kläder och huvudbonader från Osmanska riket, Assyriska riket, vikingatiden, grekiska folkdräkter, traditionella ryska folkkläder (sarafan, kosovorotka, kokoshnik, schalar), kurdiska festkläder, serbiska folklore kläder, polska huvudbonader från olika regioner med fina broderade linnetyg, sidenband och blommor.

Konsert

Det visar sig att det finns många likheter mellan detaljer i folkdräkter. Det var massor av frågor, berättelser, reflektioner och funderingar. Vi blev närmare varandra och förstår varandra bättre, våra traditioner, kläder och beteende. Många frågor blev besvarade.

Det var en trevlig atmosfär i Malmgården vilken man även kan uppleva när man ser på bilderna. Efter en sådan kulturfestival blir det lättare att förstå varandra och samarbeta.

Text och foto: Tatiana Eliasson Stockholm, 2021

Post Author: rurik