Immortal Regiment – International movement.

År för filmskapande – 2020
Varaktighet – 39 minuter
Regissör – Alexey Yegorychev
Producenterna är Mikhail Sputnov, Alexey Yegorychev.

Uthyrningscertifikat nr 212007620 daterat 03/04/2020

Produktion av DokStory Production Company tillsammans med filmkonstellationen Cinema med statligt stöd från Rysslands kulturministerium och med hjälp av det ryska militära historiska samhället.

Ett odödligt regiment är miljontals lämnade och deras ättlingar, säger arrangörerna. Du kan skriva i den vem som helst som gav sina liv för sitt hemland: och som kämpade i frontlinjen och arbetade bakifrån. Denna åtgärd förenar människor – varken tro, nationalitet eller politiska åsikter är viktiga för medsoldater.

Sedan 2012 har det odödliga regimentet blivit populärt. Exakt ett år senare – på segerdagen, passerade invånare i hundra och tjugo städer och byar i Ryssland, Ukraina, Kazakstan och Kirgizistan under dess flagga. Under 2014, mer än en halv miljon människor, och 2019, tiotals miljoner i olika städer i Ryssland och utomlands.

För närvarande, i väst, försöker de alltmer skriva om historien om det stora patriotiska kriget: de antar lagar som tillåter förstörelse av monument till sovjetiska soldat-befriare; skriva ut publikationer med fakta som strider mot verkligheten;
rapportera falska uppgifter i media, sociala nätverk.

Således blir den moderna ungdommen vilseledda och vana vid icke-existerande verkligheter.

Post Author: rurik